SKO West-Friesland

  • Concept
  • Copy
  • Design
  • Web development

“Eyefun is in staat zich te verplaatsen in de klant en de sector waarin de klant zich beweegt, Ze komen met verfrissende en creatieve ideeën.”

SKO West-Friesland is de bestuursstichting van 23 basisscholen, 500 mannen en vrouwen onderwijzend personeel en ca. 5.000 kinderen. SKO West-Friesland komt voort uit een fusie van twee eerdere stichtingen. Door deze fusie kunnen de basisscholen efficiënter werken en beter samenwerken; het uitwisselen van kennis en ervaring.

Vraag

Met het strategisch beleidsplan 2015-2018 heeft SKO West-Friesland uiteengezet wat hun visie is op het basisonderwijs in West-Friesland de komende jaren, wat de kernwaarden zijn en welke ambities ze hebben. Het beleidsplan geeft vorm aan de nieuwe identiteit en cultuur van de fusie organisatie. De vraag aan Eyefun was om de boodschap van het strategisch beleidsplan op een aantrekkelijke manier te verspreiden onder de verschillende doelgroepen.

Oplossing

Zo’n beleidsplan is feitelijk een weinig aantrekkelijk pak papier. We hebben voorgesteld om een kunstenaarscollectief te vragen een schilderij te maken waarmee de kern van de boodschap wordt weergegeven. Dat schilderij werd het centrale thema voor een website, video, mailing richting stakeholders en een roadshow van het College van Bestuur langs alle scholen. Ook kregen alle scholen een eigen schilderij en banier met de hoofdpunten van het beleidsplan om in de hal van de school te plaatsen.

Resultaat

Gebruik van het beeld van het schilderij zorgde ervoor dat de essentie van het plan ging leven bij medewerkers, ouders en vooral de kinderen van de scholen. Het was een inspirerende start van een verandertraject dat nog steeds loopt.

“Eyefun is in staat zich te verplaatsen in de klant en de sector waarin de klant zich beweegt, Ze komen met verfrissende en creatieve ideeën en zijn in staat deze op een juiste manier met de klant te bespreken e.d. De uitvoering is goed verlopen. Eyefun is in staat om flexibel te opereren en binnen die flexibiliteit lopende het proces aanpassingen door te voeren door nieuwe inzichten of wensen van de klant.”
Jannes Graansma, Colle van Bestuur SKO West-Friesland

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs voor een kennismaking.
Neem contact op

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze e-mail nieuwsbrief en we sturen je maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief.
Abonneer je nu
Abonneer je op onze nieuwsbrief
We houden je graag op de hoogte van wat we doen. Laat je emailadres achter en we sturen je maximaal 1x per maand onze email nieuwsbrief met o.a. onze visie, werk, nieuws en updates.